Tekst objavljen: 25.12.2018 11:46        


Cene zlata drže se blizu šestomesečnog maksimuma zabeleženog, budući da investitore brine politička neizvesnost u SAD i usporavanje globalne privrede.

Cene zlata drže se blizu šestomesečnog maksimuma

Na jutrošnjem trgovanju, cena zlata za promptnu isporuku porasla je za 0,6 odsto na 1.263,91 dolar po unci, približivši se najvišem nivou od 1.266,40 dolara koji je zabeležen početkom jula, izveštava Rojters.

Cena fjučersa zlata na američkom tržištu je takođe porasla za 0,7 odsto na 1.267,4 dolara po unci.

Britanska agencija navodi da je sasvim izvesno da će delimična blokada američke vlade trajati tokom božićnih praznika, pošto je Senat u subotu prekinuo rad bez vidnog napretka u diskusiji vezanoj za zahtev predsednika Donalda Trampa za odobravanjem dodatnih sredstava za izgradnju zida na granici s Meksikom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Znaci političke nestabilnosti u Sjedinjenim Državama u vreme kada globalna ekonomija posustaje izazvali su pad akcija, što je dodatno podiglo tražnju za zlatom.

Japanski jen i švajcarski franak, koji se smatraju sigurnim ulaganjem u vremenima ekonomskih i političkih previranja, takođe su ojačali s obzirom na slabljenje apetita investitora za rizičnom aktivom. Kada je reč o drugim dragocenim metalima, cena paladijuma je porasla za 0,1 odsto na 1.233 dolara po unci, srebro je skočilo za 0,9 odsto na 14,73 dolara, dok je platina ojačala za 0,6 odsto na 791,70 dolara po unci.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zlato dragoceni metali cena zlata tražnja za zlatom

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana