Zvanični kurs Evra za dan 21.06.21. :: 117.5730 rsd
Tekst objavljen: 26.10.2019 15:00        


Ceo istočni krak Koridora 10, od Niša do granice sa Bugarskom kod Dimitrovgrada, biće pušten u saobraćaj 9. novembra, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović

"Ceo istočni krak Koridora 10 biće otvoren 9. novembra"

Ministarka je, odgovarajući na pitanja novinara u Klubu poslanika, rekla da će građevinski radovi biti potpuno završeni do 1. novembra i da više neće nedostajati ni jedan metar auto-puta na trasi Koridora 10 kroz Srbiji.

Na pitanje zašto se izdvaja dodatnih 300 miliona dinara za Koridor 10, Mihajlovićeva je rekla da su Koridori Srbije investitor tog projekta i da je novac namenjen "završetku gelerije na Kosini 6, pošto je zbog klizišta morala da se radi galerija, kao i za opremanje tunela".

"Ovaj koridor će biti pušten u saobraćaj 9. novembra. Puštaju se i poslednji metri autoputa na Koirdoru 10. Zadatak 'Koridora Srbije' jeste da pruži sve informacije kada je novac dodatno potreban", rekla je Mihajlovićeva.

Kako je navela, taj koridor se predugo radi i bilo je puno problema i projekata koji su pravljeni i pre 2010. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"To je sada velika tema i više nećemo imati problema sa projektima, neće se ništa počinjati dok ne prođe sve komisije i provere, kao što se ranije radilo. Neke stvari smo zatekli pa su neki projekti morali da se preprojektuju", kazala je ministarka.

Dodala je da će se to ministarstvo baviti više u narednom periodu projektantskim kućama i da će kada bude pušten i istočni krak Koridora 10, posle nekoliko meseci biti angažovana putem javnog poziva najbolja revizorska kuća koja će izanalizirati šta je i kako Srbija radila od prvog ternutka od kada je rečeno da će krenuti izgradnja Koridora 10 i koliko je to koštalo.

"Šta se sve dešavalo i zašto su se neke stvari dešavale i zašto smo imali ovakve projekte, a sve kako se to ne bi ponovo desilo", istakla je Mihajlovićeva i dodala da će svi podaci iz te analize biti javni.

Dodala je da je ranije bilo slučajeva da se su čak i zaključivali ugovor o kreditu bez procene koliko će nešto koštati.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
otvaranje koridora koridor 10 novembar Zorana Mihajlović

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana