Tekst objavljen: 20.04.2019 11:00        


Predstavnik klijenata iz Crne Gore koji su uzimali kredite u francima Dragan Senić kazao je da će pred sudovima u Crnoj Gori tražiti poništenje svih ugovora sa valutnom klauzulom.

Crnogorci traže poništenje CHF ugovora

To će uraditi u narednom periodu, a sve na osnovu presude Evropskog suda pravde u Luksemburgu koji je doneo presudu da su svi ugovori sa valutnom klauzulom ništavni, odnosno da ako je valutna klauzula ništavna, i ugovor je ništavan.

Evropski sud pravde je tu presudu doneo u vezi sa jednim slučajem takvog kredita u Mađarskoj, polovinom marta.

Upravo ta presuda je bila i pokretač rešavanja problema po pitanju kredita u „švajcarcima“ u Srbiji, prenosi portal CdM i podseća da je vlada u Beogradu usvojila leks specijalis o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima.

U Crnoj Gori su krediti konvertovani u evro, a kamata je bila 8,2 odsto nakon konverzije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Zakonom o konverziji se ništa nije „ispeglalo“. Zato ćemo tražiti, na osnovu presude Evropskog suda pravde, pred našim sudovima da se ukinu ugovori. Nećemo žuriti sa tužbom, jer to mora da se uradi jako kvalitetno i sa dokazima.

Svi klijenti, a u Crnoj Gori ih ima 762, mogu da traže poništenje ugovora, jer ako je ništavnavalutakredita, ništavan je i ugovor, rekao je Senić za Dan.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Crna Gora dužnici u švajcarcima CHF štednja chf

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana