Indikativni kurs Evra na dan 21.06.21. :: 117.5706 rsd
Tekst objavljen: 30.08.2019 14:55        


Predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić rekao je da su poslodavci napravili "korak napred" i predložili povećanje minimalca za šest odsto za 2020

Da li je ovo maksimum? Poslodavci ponudili povećanje minimalca za 6%

Dodao je da je i to suviše jer ne postoje realne mogućnosti za više.

On je pred današnji nastavak razgovora o povećanju "minimalca" rekao da za značajnije uvećanje nema mogućnosti pošto se uslovi poslovanja ne popravljaju, pa tako ne rastu ni profiti preduzeća.

Sindikati traže da se minimalna mesečna zarada poveća sa oko sadašnjih 27.800 dinara na oko 34.000 dinara, a država i poslodavci predlažu povećanje u skladu sa očekivanim realnim rastom bruto domaćeg proizvoda (BDP) i rastom cena, ukupno za oko šest odsto, na nešto manje od 30.000 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Nema realnog poboljšanja poslovnog ambijenta, pre svega zato što se ne sprovode preporuke Socijalno-ekonomskog saveta, iako se donose konsenzusom predstavnika poslodavaca, sindikata i nadležnih ministarstava", rekao je Nenezić, koji je i generalni direktor Trajal korporacije iz Kruševca koja zapošljava skoro 1.200 radnika.

Među najvažnijim zahtevima privrednika, koji se ne odnose na novčana davanja, jesu pojednostavljivanje birokratskih procedura, nepotrebnog čekanja na granici i raznih pregleda.

"Samovolja pojedinih državnih službenika, a među kojima su i oni na šalterima, je na ivici katastrofe", rekao je Nenezić.

Istakao je da "svaki dobar poslodavac želi da poveća plate radnicima jer su tada zadovoljniji i bolje će raditi".

Nenezić je kazao da zna da sada "kada se stabilizovao budžet nije lako smanjiti poreze i doprinose, ali da su poslodavci spremni da ako se to desi taj iznos prebace za povećanje plata ili ako to nije moguće da im se poprave bar uslovi poslovanja".

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
miloš nenezić povećanje minimalca povećanje cene rada Unija poslodavaca Srbije sindikati

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana