Tekst objavljen: 07.12.2021 11:55        


Isplata novčane pomoći u iznosu od 20 evra počeće danas, a prvo će najstariji građani dobiti ovu finansijsku podršku

Danas kreće isplata nove ture državne pomoći građanima


Kako je najavljeno, 7. decembra, 20 evra će biti uplaćeno i primaocima novčane socijalne pomoći i licima u Zavodu za izvršenje krivičnih sakcija, a 8. i 9. decembra i ostali građani Srbije dobiti tu pomoć.

„Ukupno će oko 5,8 miliona građana Srbije dobiti po 20 evra novčane pomoći države, koje isplaćujemo u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima u cilju ublažavanja posledica pandemije koronavirusa. Novac će sutra biti isplaćen za 1.743.929 penzionera, primalaca socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija“, rekao je Siniša Mali.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Zatim će, u sredu, 8. decembra, precizirao je ministar, novac biti isplaćen za 2.328.123 građana, a u četvrtak 9. decembra novac će dobiti još 1.729.707 građana Srbije.

„Za ovu meru podrške ukupno je opredeljeno 13,6 milijardi dinara, a isplatom tog novca završavamo isplate u okviru trećeg paketa podrške u ovoj godini“, rekao je Mali.

Dosadašnja tri paketa podrške privredi i građanima bila su ukupne vrednosti od oko osam milijardi evra, odnosno oko 17 odsto BDP.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
siniša mali 7 decembar 20 evra državna pomoć 2021 državna pomoć uplata građanima

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana