Tekst objavljen: 26.06.2015 11:19        


Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da se deficit budžeta danas približio cifri od 30 milijardi dinara i poručio da se nada da će do kraja godine biti prostora za reviziju plata i penzija.

Deficit u 2015. do danas iznosi 30 milijardi dinara

"Deficit je danas za oko 75 milijardi manje od onog što je dogovoreno sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF). Planirano je da do kraja juna deficit iznosi oko 105 milijardi dinara", rekao je Vujovć na vanrednoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Prema njegovim rečima, godišnji BDP Srbije je procenjen na blizu 4.000 milijardi dinara, što znači da on za pola godine iznosi oko 2.000 milijardi dinara i da je do sada ostvaren deficit na niviu između 0,6 do 7 odsto BDP-a.

"To je nivo deficita koji je tri puta manji od nivoa koji predviđa Mastriht, što Srbiju svrstava u grupu tri do četiri najuspešnije zemlje u Evropi po nivou deficita", rekao je on.

Vujović je dodao da je to rezultat većih poreskih i neporeskih prihoda, u koje ulaze i dividende javnih preduzeća, što do sada nije bila praksa.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
deficit deficit budžeta plate penzije deficit srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana