Tekst objavljen: 06.07.2022 17:00        


Kompanija Delivery Hero postaće većinski akcionar u Glovu, sa udelom od oko 94 odsto akcija, saopšteno je iz ove kompanije

Delivery Hero postaje vlasnik kompanije Glovo


„Delivery Hero, vodeća svetska platforma za lokalnu dostavu, uspešno je preduzela sve završne radnje u transakciji vezano za GlovoApp23, S.A.“, navodi se u saopštenju.

Kompanija će, kako se navodi, biti većinski akcionar u Glovu i imaće približno 94 odsto akcija na „nerazvodnjenoj“ osnovi u vodećoj višekategorijskoj platformi za dostavu. Akcionarski kapital kompanije Delivery Hero biće uvećan, a čeka se odobrenje za naknadno trgovanje akcijama.

„Ovo partnerstvo predstavlja savršen spoj i veoma nam je drago što Glovu možemo da poželimo dobrodošlicu u porodicu Delivery Hero. Već godinama se poznajemo, poštujemo i verujemo jedni drugima. Naši timovi dele istu viziju, a ipak možemo puno toga da naučimo jedni od drugih razmenjujući znanja i istražujući tehnološke, kao i operativne sinergije“, izjavio je Niklas Östberg, generalni direktor i suosnivač kompanije Delivery Hero, dodaje se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Delivery Hero je, navodi se, vodeća svetska platforma za lokalnu dostavu koja posluje u više od 70 zemalja Azije, Evrope, Južne Amerike, Bliskog istoka i Afrike. Kompanija je osnovana kao uslužna dostava hrane 2011. godine, a danas upravlja sopstvenom platformom za dostavu na četiri kontinenta.

„Delivery Hero, čije je sedište u Berlinu, u Nemačkoj, upisan je na Frankfurtskoj berzi od 2017. godine, a sada je deo berzanskog indeksa MDAX“, navodi se u saopštenju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dostava većinski vlasnik glovo delivery hero

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana