Tekst objavljen: 09.02.2016 15:50        


Kompanija Delta holding prodala je tržne centre u Beogradu i Podgorici, preneli su mediji.

Delta prodala tržne centre u Beogradu i Podgorici

Kupac je Hiprop Investments (Hyprop Investments) koji je investiciju platio 202,8 miliona dolara. Hyprop Investments je najveći afrički fond specijalizovan za ulaganja u tržne centre, koji je na svom sajtu objavio da je od srpske kompanije Delta Real Estate, koja je deo Delte, kupio tržne centre DeltaCity u Beogradu i Podgorici za 202,75 miliona evra.

Beogradski DeltaCity kupljen je za 127,75 miliona evra, od cega je 112 miliona prodajna cena, dok će sa nešto manje od 16 miliona evra biti isplaćeni dugovi bankama, navodi se. DeltaCity u Podgorici prodat je za 75 miliona evra, od čega je 60 miliona cena za sam objekat, dok će sa nešto manje od 15 miliona evra biti isplaćeni bankarski zajmovi.

Kupovina je, kako se navodi u saopštenju kompanije, podeljena između kompanije, koja je postala vlasnik 60 odsto udela u oba tržna centra, dok je ostatak od 40 odsto kupila kompanija "Homestead" povezana sa Luisom Norvalom, koji je jedan od direktora kompanije Hyprop.

Upravljanje tržnim centrima biće povereno novoformiranoj kompaniji Histed u Velikoj Britaniji. Narednih 12 meseci Histed će razmotriti otvaranje lokalne kancelarije u Beogradu.

Direktor kompanije Delta Holding Miroslav Mišković rekao je nedavno za "Danas" da je menadžment Delta Holding-a u ozbiljnim pregovorima za prodaju tržnih centara DeltaCity na Novom Beogradu i u Podgorici.

On je prošle nedelje na proslavi 25 godina postojanja Delta Holding najavio ulaganje 250 miliona evra u nove projekte te kompanije.

Mišković je, na svečanosti, najavio izgradnju Delta planeta, hotela Interkontinental i nove poslovne zgrade između hotela Hayat i Crowne Plaza, čiji je vlasnik takođe ta kompanija.

On je istakao da to znači da će njegova kompanija u ovoj i narednoj godini pokrenuti građevinsku industriju sa ta četiri projekta koji će doneti 8.000 novih radnih mesta.

Mišković je naglasio da će se Delta u budućnosti okrenuti agraru kao najvažnijoj privrednoj delatnosti i istakao da je u poljoprivredu investirala do sada 250 miliona evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
prodata delta delta city delta holding Miroslav Mišković

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana