Tekst objavljen: 30.11.2016 8:50        


Evropski komesar za ekonomska pitanja Pjer Moskovisi je izjavio danas da je optimističan u pogledu uspešnog zaključenja globalnog sporazuma o ekonomskom i fiskalnom programu Grčke do kraja ove godine, kao i u pogledu pregovora o ublažavanju tereta duga Atine.

Do kraja godine dogovor Atine i kreditora o dugu

Moskovisi je, na kraju dvodnevne posete Atini, rekao da je Grčka ostvarila veliki napredak, da druga revizija programa pomoći ide dobro, zbog čega veruje da će dogovor na nivou timova biti postignut pre sastanka evrogrupe koji se održava u ponedeljak, 5. decembra, prenosi agencija Frans pres.

Postizanje dogovora Atine sa kreditorima je, prema njegovim rečima, veoma blizu, što će, kako kaže, dovesti do otvaranja pregovora o dugu.

Grčka vlada želi da pre kraja godine postigne dogovor sa kreditorima o novim fiskalnim merama kako bi izdejstvovala ublažavanje tereta duga.

"Bez otpisa duga, Evropska centralna banka neće omogućiti Grčkoj pristup programu kvantitativnog labavljenja, a bez njega, zvanična Atina neće biti u stanju da se vrati na tržišta duga do početka 2018. godine", izjavio je grčki ministar finansija Euklid Cakalotos.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Atina međunarodni kreditori dug atine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana