Tekst objavljen: 08.12.2016 12:03        


Ruski budžet će dobiti oko 1.000 milijardi rubalja (15,57 milijardi dolara) dodatnih prihoda ukoliko cena nafte bude 50 dolara za barel u 2017. godini, izjavio je danas ruski ministar finansija Anton Siluanov. Deo tog novca bi, kako je rekao, trebalo da bude usmeren u državni Fond rezervi, prenosi agencija Rojters.

Dodatni budžetski prihodi ako nafta bude 50 dolara

Siluanov je, takođe, naglasio da će sredstva od prodaje državnog paketa akcija u naftnoj kompaniji Rosnjeft otići u budžet do sredine ovog meseca.

Analitičari banke VTB Kepital procenili su juče da bi skok cena nafte na 55 dolara, posle dogovora Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) da smanji proizvodnju, mogao da popuni budžet Rusije, koji je projektovan na prosečnoj ceni nafte od 40 dolara za barel, dodatnih 1.000 milijardi rubalja (15 milijardi dolara).

Ukoliko prosečna cena nafte ostane na 55 dolara za barel u narednoj godini, ruski prihodi od tog energenta će skočiti za 1.100 milijardi rubalja, na ukupno 6.100 milijardi rubalja (95 milijardi dolara), poručili su iz te banke, a prenela je Raša tudej.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dolar cena nafte nafta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana