Tekst objavljen: 23.09.2015 13:56        


Glavni prioriteti Grčke su podizanje nivoa kapitala u grčkim bankama i pokretanje pregovora sa kreditorima o otpisu duga, izjavio je danas grčki ministar finansija, Euklid Cakalotos. 

Dokapitalizacija banaka i otpis duga su prioritet

"Naš prvi prioritet je dokapitalizacija banaka kako bismo osigurali stabilnost privrede, a drugi je završetak revizije sa kreditorima i otpočinjanje pregovora o dugu", rekao je Cakalotos novinarima, a prenosi Rojters.

Ovo je njegovo prvo obraćanje javnosti otkako je jutros položio zakletvu za svoj drugi mandat kao ministar finansija u novoj vladi premijera Aleksisa Ciprasa.

Prva revizija 86 milijardi evra vrednog međunarodnog paketa pomoći dodeljenog Grčkoj počeće narednog meseca, navodi Rojters.

"Naš prioritet je da pregovaramo o pitanju duga, odmah nakon završetka revizije", izjavio je zamenik ministra finansija Jorgos Hulijarakis.

Oporavak grčke privrede od jedne od najgorih kriza zabeleženih u savremeno doba je, prema tvrdnjama grčke levičarske vlade, nemoguć, osim ako joj ne bude olakšan teret servisiranja duga. Međutim, pojedine evropske vlade, naročito Nemačka, protive se otpisu dela duga Atine, podseća Rojters.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
otpis duga grčka ekonomija dokapitalizacija grčke banke Grčka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana