Tekst objavljen: 03.07.2016 16:00        


Dozvoljeno prekoračenje po tekućem računu ili „dozvoljeni minus“ predstavlja vrstu kratkoročnog kredita, koji građanima omogućava da raspolažu dodatnim sredstvima na svom računu i da ih koriste bez ograničenja.

Dozvoljeni minus sa i bez kajanja

Takva sloboda, ali i činjenica da se dozvoljeni minus danas obično odobrava u visini jedne mesečne plate (negde i preko toga), ovu finansijsku uslugu čini veoma traženom, što potvrđuje i podatak da dozvoljeno prekoračenje danas u Srbiji koristi čak svaki drugi zaposleni.

STALNO „PLIVANJE“ U DOZVOLJENOM MINUSU, međutim, mnogi građani često prihvataju kao način života, uz stalnu trku sa dospelim obavezama. Toga smo svi svesni. Dozvoljeni minus, ipak, predstavlja uslugu koju mnogi olako shvataju i koju često koriste na način koji, dugoročno posmatrano, vodi u probleme.Korišćenje dozvoljenog minusa je, ističu u ProCredit banci, opravdano jedino kada ovom pozajmicom finansiramo nešto što je za nas stvarno hitno i neodložno.

Korišćenje dozvoljenog minusa je, ističu u ProCredit banci, opravdano jedino kada ovom pozajmicom finansiramo nešto što je za nas stvarno hitno i neodložno

DOZVOLJENI MINUS, pre svega, predstavlja veoma koristan način za prevazilaženje trenutnog nedostatka novca, naročito kada imamo nepredviđeni trošak, a do plate nas deli još nekoliko dana. Preporuka savetnika ProCredit banke je da uvek imamo na umu da dozvoljeni minus odlikuje viša kamatna stopa i da je takav trošak opravdan jedino ukoliko ovom pozajmicom finansiramo nešto što je za nas stvarno hitno i neodložno.

Na žalost, mnogi građani ovu razliku ne prave na takav način, već dozvoljeni minus, čak i kada ne moraju, koriste kad god i zašta god im je to potrebno, nesvesno ulazeći u „zonu“ iz koje će teško izaći.

KAMATA NA DOZVOLJENI MINUS se uvek obračunava dnevno i to isključivo na deo prekoračenja koji smo koristili. To znači da sve dok nam je stanje na računu pozitivno, banka ne naplaćuje nikakvu naknadu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
dozvoljen minus ProCredit banka kartice procredit banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana