Tekst objavljen: 05.05.2023 14:35        


Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo objavio je konkurs za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za proizvodnju piva i za to obezbedio šest miliona dinara

Dva miliona dinara za otvaranje male pivare

Pokrajina će sufinansirati troškove do 50 odsto od ukupne vrednosti invesiticija.

Bespovratan novac će se davati licima upisanim u registar poljoprivrednih gazdinstava u aktivnom statusu - preduzetnicima i pravnim licima nosiocima komercijalnih registrovanih gazdinstva na osnovu Pravilnika o dodeli novca za sufinansiranje investicija u pivarstvu.

Novac koji je Pokrajina obezbedila namenjen je za kupovinu kuvača za pivo, to jest variona, fermentora za pivo, rashladnih sistema za održavanje temerature, pločastih izmenjivača za hlađenje sladovine, linije za pranje fermentora (cip sistem), linije za flaširanje, pumpe za pretakanje i linije za prečišćavanje i osmozu vode.

Zainteresovani mogu podneti jednu prijavu, maksimalno se može dobiti dva miliona dinara, a najmanje stotinu hiljada dinara.

Preduzetnici i pravna lica upisani u registar poljoprivrednih gazdinstvana na područjima sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene i lica do 40 godina mogu dobiti više bespovratnog novca, do 2,2 miliona dinara, odnosno najmanje dve stotine hiljada, a bespovratna pomoć će se utvrditi do 60 odsto od ukupnih prihvatljivih troškova, bez poreza na dodatu vrednost.

Prilikom razmatranja prijava neće se priznavati investicije i oprema kupljena pre ove godine već sva ulaganja sa računima i izvodima iz banke, garnatnim listovima, carinskom deklaracijom, ukoliko je oprema kupljena iz uvoza, i drugim dokazima moraju da nose datum posle 1. januara 2023. Bespovaratan novac će se dobiti tek kada se oprema montira i Pokrajinskom sekretarijatu dostavi zahtev za isplatu sa izveštajem o namenskom trošenju novca, fiskali račun ili faktura, overen izvod iz banke, fotokopija ugovora o kreditu... Poljoprivredna stručna i savetodavna služba APV-a utvrdiće na licu mesta šta je od opreme kupljeno.

Novac će se isplaćivati u skladu sa prilivom novca u budžet.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE



Konkurs otvoren do 26. maja

Konkurs je otvoren do 26. maja. Prijave treba slati poštom na adresu Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad, sa naznakom Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za proizvodnju piva u AP Vojvodini u 2023. godini, ili lično u Pisarnici pokrajinskih organa uprave, radnim danom od 9 do 14 časova.

Dodatne informacije se mogu dobiti i telefonom na broj 021 456-267, od 10 do 12 časova

Tekst konkursa, obrazac, prijave, uputstvo o načinu podnošenja elektronske prijave... mogu se preuzeti na internet adresi psp.vojvodina.gov.rs.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
male pivare vojvodina državne subvencije proizvodnja piva

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana