Tekst objavljen: 11.05.2017 11:00        


Na ovogodišnjoj Godišnjoj skupštini i poslovnom forumu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) na Kipru, EBRD-ov Program trgovinskih olakšica (TFP) odao je priznanje Vojvođanskoj banci tokom svoje godišnje dodele nagrada.

EBRD dodelila nagradu Vojvođanskoj banci

Vojvođanska banka je ove godine primilia posebnu nagradu u oblasti zaštite životne sredine i socijalnih pitanja kao priznanje za izuzetan doprinos u promociji ekoloških i socijalnih pitanja u trgovini u 2016. godini.

U ime Banke nagradu je primio Marinos Vathis, predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke. “Veoma smo ponosni što smo primili ovu nagradu jer ona dokazuje našu dugoročnu posvećenost održivosti i društveno odgovornom poslovanju.

Nikada se nismo primarno fokusirali na profit i cifre; naše kolege su naporno radile na podizanju svesti među našim klijentima po pitanju zaštite životne sredine i socijalnih pitanja u trgovini.

Pozdravljam inicijativu mog tima u nadi da će i druge banke slediti naš primer“, rekao je Vathis. Henri Rasel, direktor EBRD-a za finansijske institucije zapadnog Balkana, Ukrajine, Moldavije i Belorusije je rekao: “Čestitamo Vojvođanskoj banci na ovom priznanju. Ne samo da su – poput drugih banaka partnera u Programu trgovinskih olakšica – usvojili naše stroge ekološke i socijalne kriterijume za trgovinske transakcije, već su i aktivno promovisali ove standarde među svojim klijentima.

Ovo znači da će više uvoznika i izvoznika biti svesni ekoloških i socijalnih pitanja u trgovini, kao i da će obezbediti da finansiraju uvoz i izvoz robe i proizvoda koji imaju pozitivan ekološki i socijalni uticaj, ili da su ostvarili međunarodno priznatu potvrdu za održivost.“ EBRD je jedan od najvećih institucionalnih investitora u Srbiji. Srbija je do sada primila oko

4,5 milijardi evra kroz finansiranje banaka sa fokusom na infrastrukturu, ali i na finansijske institucije, energetiku, industriju i agrobiznis, kao i ostale sektore, sa više od polovine ukupne investicije za podršku razvoju privatnog sektora. EBRD-ov Program trgovinskih olakšica (TFP) pokrenut 1999. godine i ima za cilj da promoviše spoljnu trgovinu ka, iz i među zemljama u kojima EBRD investira.

Kroz ovaj Program, EBRD obezbeđuje garancije međunarodnim konfirmirajućim bankama i kratkoročne kredite odabranim bankama i faktoring kompanijama za kreditiranje domaćih izvoznika, uvoznika i distributera. EBRD-ov Program trgovinskih olakšica (TFP) trenutno uključuje 96 banaka partnera u 26 zemalja u kojima EBRD investira, sa limitima koji ukupno premašuju 1,5 milijardi evra i više od 800 konfirmirajućih banaka širom sveta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
EBRD vojvođanska banka dodela nagrada

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana