Tekst objavljen: 22.07.2015 15:00        


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i ministarka rada i socijalnog staranja Crne Gore Zorica Kovačević prisustvovaće 23. jula potpisivanju Sporazuma o elektronskoj razmeni podataka između fondova za penzijsko i invalidsko osiguranja Srbije i Crne Gore u Podgorici.

Elektronska razmena podataka PIO Srbije i CG

Kako je danas saopštilo Ministarstvo rada, potpisnici tog sporazuma su direktorka Republičkog fonda PIO Dragana Kalinović i direktor Fonda PIO CG Dušan Perović.

Sporazum o elektronskoj razmeni podataka između dva fonda ubrzaće razmenu podataka, smanjiti troškove i olakšati ostvarivanje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja korisnika i osiguranika koji imaju staž u dve države, navodi se u saopštenju.

Vulin će 23. jula posetiti i socijalno ugroženu decu koja su na oporavku u odmaralištu Crvenog krsta "Krista Đorđević", u Baošićima kod Herceg Novog, u kome tokom leta boravi 2.200 socijalno ugrožene dece- korisnici narodnih kuhinja, đaci pešaci i drugi.

U odmaralištu je trenutno 250 mališana iz Južnobačkog okruga koji pohađaju školu plivanja i učestvuju u radionicama koje vode volonteri Crvenog krsta, a Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja opredelilo je 10.000.000,00 dinara za oporavak 347 dece koja su korisnici narodnih kuhinja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sporazum PIO fond Srbija i CG elektronska razmena podataka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana