Tekst objavljen: 03.03.2022 14:55        


Srpski avio-prevoznik Er Srbija je među retkim kompanijama koje mogu da sleću na ruske aerodrome i već danas iz Beograda će put Moskve njeni avioni leteti dva puta dnevno, pišu "Večernje novosti"

Er Srbija leti dvaput dnevno za Moskvu, prebačen i avion sa linije za Njujork


Kako se vidi iz rezervacionog sistema te kompanije, u petak će ovim pravcem krenuti tri letelice. Većina putnika iz Evrope, procenjuju stručnjaci, odabraće rutu preko Bliskog istoka i velike kompanije poput Katar ervejza, Turkiš erlajnsa i Emirejtsa.

Avioni Er Srbije do Moskve lete preko Mađarske, Poljske i Litavnije. Putuje se oko tri sata i deset minuta, što je znatno kraće od letova bliskoistočnih kompanija.

Na ovu rutu, kada ne leti za Njujork, preusmeren je i najveći avion Er Srbije - "erbas 330".

"Zbog ove situacije smo, igrom slučaja, retka zemlja koja nije uvela ili dobila sankcije. Avioni registrovani u Srbiji mogu da lete ka Rusiji", rekao je urednik vazduhoplovnog portala "Tango siks" Petar Vojinović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


On je ocenio da srpska nacionalna avio-kompanija neće profitirati, budući da je imala gubitke u epidemiji kovida-19.

"Ono što će se dogoditi jeste veoma veliki porast broja putnika koji će Er Srbija imati za Moskvu i iz Moskve. Iako je globalno to mali procenat, za našeg prevoznika će to biti mnogo. Er Srbija će uvesti mnogo više polazaka ka Moskvi. Avio-karte će biti, zbog dosta kapaciteta, čak i veoma povoljne", rekao je Vojinović.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
er srbija let beograd moskva letovi za moskvu rat u ukrajini više letova za moskvu

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana