Tekst objavljen: 02.06.2022 12:20        


Domaća aviokompanija Er Srbija saopštila je da će danas uspostaviti novu direktnu liniju između Beograda i Trsta, u Italiji

Er Srbija od danas leti za Trst


Planirano je da se letovi do četvrte destinacije srpske nacionalne kompanije u Italiji, pored Rima, Milana i Venecije, obavljaju dva puta nedeljno.

Inauguracioni let u 18.05 će, kako je navedeno, biti dočekan tradicionalnim pozdravom, 'vodenim topovima' na međunarodnom aerodromu Ronki dei Leđonari, koji se nalazi u blizini Trsta i pokriva područje od oko pet miliona ljudi, uključujući i Sloveniju, Austriju i Hrvatsku.

"Drago nam je što, nakon 11 godina pauze, Beograd povezujemo sa Trstom, gradom sa brojnom srpskom dijasporom", rekao je viši menadžer za planiranje i optimizaciju reda letenja u Er Srbiji Bojan Aranđelović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Generalni direktor Aerodroma Trst Marko Konsalvo istakao je da će novi let Er Srbije unaprediti ekonomske odnose tog regiona sa Srbijom i služiti brojnoj srpskoj zajednici koja živi na tom području.

Red letenja na toj liniji osmišljen je tako da pruža pogodne veze sa brojnim gradovima do kojih saobraća Er Srbija, preko Beograda, kao što su Atina, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Njujork, Podgorica, Skoplje, Solun, Tirana i Tivat.

Er Srbija će narednih dana uspostaviti aviosaobraćaj do još dve destinacije u Italiji - Bolonje i Barija.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
let beograd trst Air Serbia er srbija Beograd - Trst Italija aviosaobraćaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana