Tekst objavljen: 29.12.2016 11:29        


Etihad Airways grupa saopštila je danas da ta kompanija jeste i ostaje u potpunosti posvećena strateškom partnerstvu sa većinskim vlasnikom Air Serbia, Vlade Srbije. 

Etihad ostaje posvećen Air Serbia, netačne spekulacije

"Od svog ponovnog pokretanja, pre samo tri godine, srpska nacionalna avio-kompanija transformisana je u profitabilnog i održivog avio-prevoznika, najboljeg u svojoj klasi", ističe se u saopštenju.

Nacionalni avio-prevoznik UAE, koji je u vlasništvu emirata Abu Dabi, najavio je ranije ovog meseca redukovanje radne snage, prenele su agencije.

Etihad je, naime, najavio otpuštanja opisujući ih kao "odmereno smanjenje broja zaposlenih u nekim poslovnim delovima".

Portparol Etihada Updeš Kapur, preneo je AP, odbio je da iznese bilo kakve pojedinosti, a u saopštenju kompanije je navedeno da će otpuštanja biti sprovedena na "fer, strukturni i transparentan način".

Etihad ima kod-šer ugovore sa oko 50 vazduhoplovnih kompanija u svetu i ima vlasnički udeo u avio-kompanijama Air Berlin, AirSeychelles, JetAirways, Air Serbia, Alitalija i Virgin Australia. Raspolaže flotom od oko 120 aviona.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je ranije danas da Vlada Srbije ima plan B za Air Serbia-u ako dođe do bilo kakvih promena u Etihad.

Ona je novinarima u Beogradu rekla da vlada još nije dobila bilo kakave zvanične informacije o tome da bi Etihad mogao da smanjuje svoj vlasnički udeo u Air Serbia, kako su preneli pojedini mediji.

"Nemamo zvanične informacije u tom smislu. Srbija ima jasan ugovor sa Etihad i vrlo jasne obaveze i jednog i drugog šer holdera u ugovora. Sa druge strane, imamo određene rezultate. Da li će kadrovski da se nešto menja u Etihad to je manje naša stvar", navela je Mihajlović.

Ona je istakla da će ako vlada dobije te informacija ili Etihad kao drugi šer -older izrazi takvu želju biti razgovrano o tome u vladi.

"Uvek postoji za svaku stvar, bar kada se tiče infrastrukture i ovog ministarstva, plan B", dodala je Mihajlović.

Air Serbia je počela da radi u oktobru 2013. kao nacionalni avioprevoznik Srbije, čiji je vlasnik država 51 odsto, a 49 odsto nacionalna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata Etihad Airways.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
letovi Air Serbia Etihad Airways

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana