Tekst objavljen: 21.04.2017 8:57        


VAŠINGTON, 21. aprila (Tanjug) - Američke Federalne rezerve (Fed) naložile su nemačkom bankarskom gigantu, Dojče banci, da plati više od 150 miliona dolara novčane kazne zbog loše prakse u deviznom poslovanju i slabe kontrole. Američka jedinica Dojče banke mora da plati 136,9 miliona dolara na ime "rizičnog i neodgovornog postupanja" na deviznim tržištima, saopštio je Fed, koji reguliše rad bankarskog sektora u SAD, izveštava agencija Frans pres.

Fed naložio Dojče banci da plati kaznu od 150 mln USD

Kompanija "nije uspela da otkrije i pozabavi se time što su njeni trgovci koristili prostor za elektronsko četovanje da bi komunicirali s konkurentima o njihovim trgovinskim pozicijama", navela je američka centralna banka.

Fed je takođe izrekao novčanu kaznu Dojče banci u iznosu od 19,7 miliona dolara zato što se u poslovanju nije pridržavala Vokerovog pravila, koje zabranjuje bankama određene vrste ulaganja sa vlastitih računa.

Dojče banci, najvećoj u Nemačkoj, Fed je naredio da poboljša nadzor i kontrole koje se odnose na trgovanje valutama i na Vokerovo pravilo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana