Tekst objavljen: 24.06.2023 12:00        


Ford Motor se priprema za novi krug otpuštanja za svoje radnike u Sjedinjenim Državama, izvestio je u četvrtak Wall Street Journal pozivajući se na ljude upoznate s tim pitanjem. Kompanija je u prošle godine objavila planove za smanjenje strukturnih troškova do 3 milijarde dolara

Ford najavio još otpuštanja


U avgustu je Ford rekao da će podeliti 3.000 otkaza uglavnom u Severnoj Americi i Indiji.

Tri sektora na udaru

Prema izveštaju WSJ-a, očekuje se da će nova runda otkaza uticati na zaposlene u odeljenjima za gorivo, električna vozila i softver proizvođača automobila iz Detroita, ali se ne može saznati broj otpuštanja.

Najnoviji napor proizvođača automobila da pojednostavi svoje poslovanje dolazi nakon što su kolege Stellantis NV i General Motors rekli da nude otkup zaposlenih.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Rast cena i velika potražnja za novim vozilima pomogli su proizvođačima automobila da se suoče s nekim inflatornim vetrovima, iako veći troškovi sirovina ostaju izazov.

Proizvođači automobila takođe pokušavaju da kontrolišu troškove u svojim poslovima s električnim vozilima koji su skupi, što je područje fokusa industrije dok ekološki prihvatljiva vozila postaju sve popularnija.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
automobilska industrija ford otpuštanja uštede

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana