Tekst objavljen: 30.11.2015 17:31        


Francuski proizvođači automobila našli su se na vrhu liste evropskih automobilskih kompanija koje emituju najmanje štetnih gasova, saopštila je danas Evropska agencija za zastitu zivotne sredine. 

Francuski automobili emituju najmanje CO2

Francuske kompanije Renault, Peugeot i Citroën, koje zauzimaju prva tri mesta na listi, imale su prednost u vidu toga da je prosečna emisija gasova merena bez uzimanja u obzir broja cilindara u motoru i tipa goriva, prenosi agencija Frans pres.

Francuska na jugu Evrope prodaje automobile s manjim motorima, a na francuskom tržištu preovlađuju dizel motori, koji emituju manje ugljen dioksida (CO2) u odnosu na benzince.

Automobili Renault,koji je na prvom mestu liste, emituju u proseku 108 grama CO2 po pređenom kilometru, Peugeot 110 grama, a Citroën 111 grama.

U Evropi su automobili u 2014. emitovali 2,5 odsto manje CO2 u odnosu na 2013, navodi agencija. Iz istraživanje je isključen nemački proizvođač automobila Volkswagen, koji je početkom meseca prizao da je nivo njegove emisije štetnih gasova 18 odsto viši nego što je prvobitno prijavio.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
peugeot Renault VW emisija štetnih gasova

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana