Tekst objavljen: 02.11.2017 16:13        


Ministar privrede Goran Knežević i predstavnik kompanije ''Elius'' Horhe Kosta de Silva potpisali su danas u Ministarstvu privrede ugovor o prodaji kapitala farmaceutske kompanije ''Galenika'' u vlasništvu države (93,73 posto) kompaniji ''Alius''.

Galenika prodata kompaniji Alius

Kako su saopštili iz ministarstva privrede, kompanija Aelius S.A.R.L. Luksemburg ponudila je 16 miliona evra za kupovinu za93,72914 odsto ukupnog kapitala Galenike, piše u finansijskoj ponudi ovog ponuđača.

Komisija je konstatovala da je ponuda podneta u skladu sa javnim pozivom i da ispunjava sve propisane uslove, i donela Odluku kojom predlaže Ministarstvu privrede da Aelius S.A.R.L. Luksemburg proglasi kupcem kapitala.Aelius, inače povezano lice EMS S/A Brazil jedini je učesnik koji je ispunio sve uslove za učešće u procesu privatizacije Galenike.

Kupac će biti u obavezi da, pored iznosa od 16 miliona evra na ime kupoprodajne cene, uplati i iznos od 25 miliona evra na ime izmirenja obaveza prema bankama, kao i iznos od dodatnih 200 evra po godini staža za zaposlene koji su se opredelili za dobrovoljni socijalni program.

Takođe, kupac je u obavezi da u naredne dve godine na ime obavezne investije uloži 5,525 miliona evra u Galeniku, kao i da broj zaposlenih na neodređeno vreme ne spušta ispod 900.

Ministarstvo privrede Srbije raspisalo je početkom septembra tender za prodaju 93,7 odsto kapitala farmaceutske kompanije "Galenika" po početnoj cijeni od jednog evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
privatizacija pradaja galenike Galenika Alius

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana