Tekst objavljen: 11.06.2020 10:35        


Direktor JUTA-e kaže da je interesovanje za aranžmane van Srbije veoma mlako... Direktor Nacionalne asocijacije turističkih organizacija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić rekao je danas da su sve turističke agencije počele da rade, ali da nema velikog interesovanja za putovanja i odmore.

Gde će naši građani letovati: Hoćemo li se brčkati u moru ili hladiti na planini?

"Sve agencije su počele da rade, ali novih putnika ima tek sporadično", rekao je Seničić. Dodao je da prva grupa turista koji su pre pandemije uplatili aranžmane putuje u Grčku 15. juna.

"Situacija je posle konačnog odgovora države da nema sektorske pomoći u platama za radnike agencija, već samo u kreditima za likvidnost za koje uslove mogu da ispune samo velike agencije, veoma kompleksna zbog mnogo problema", rekao je Seničić.

On je dodao da je još rano da se proceni koliko će agencija biti zatvoreno i koliko će radnika ostati bez posla, ali da već ima onih koje će samo podeliti vaučere za zamenska putovanja i prestaće da rade.

Velike agencije su, kako je rekao, spremne da ako bude interesovanja organizuju čarter letove za Tursku i Grčku.

Prema rečima Seničića, jedan od problema je i što su neki hoteli i privatne kuće odlučili da ove sezone ne otvaraju vrata za turiste.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Većina agencija se trudi da učini sve da pokrene sezonu i ima i takvih koje su nudile skuplje aranžmane i u jeku sezone kao zamensko putovanje za ranije uplaćeni aranžman", rekao je Seničić.

Dodao je da je oko 90 odsto putnika sa ranijim rezervacijama prihvatilo alternativno ponude.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
letovanje putnici turistička agencija putovanje odmor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana