Tekst objavljen: 27.04.2020 9:55        


Vlasti danas saopštavaju zvaničan plan

Grci najavljuju otvaranje plaža, na letovanje sa zdravstvenom potvrdom?

Grčka će najkasnije do kraja juna otvoriti hotele i apartmane, ali će za odlazak na letovanje u tu zemlju stranim turistima, uključujući i srpske, prema svemu sudeći, biti neophodna zdravstvena potvrda da nisu oboleli od kovida-19.

Napominjući da će grčke vlasti danas saopštiti zvaničan plan otvaranja plaža i hotelai obavezne mere za boravak na plažama i u ugostiteljskim objektima, portal Grčka info navodi da je tamošnja vlada odlučna da 10. juna otvori plaže i ukine zabranu plivanja u moru, uz obavezno poštovanje rastojanja i izbegavanje gužve. Oko 15. juna usledilo bi otvaranje hotela koji posluju tokom cele godine, a 30. juna i sezonskih hotela i ostalih smeštajnih objekata za turiste.

Iako još nije konačno rešeno na koji način će biti regulisan dolazak turista iz drugih država, jedno od rešenja o kom se raspravlja je obavljanje brzih testova na virus i u zemlji polaska i u zemlji dolaska.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

- Informacije već govore o usvajanju zdravstvenog uverenja koje će potvrditi da je svaki putnik pregledan i da ispunjava uslove za posetu drugoj zemlji. U slučaju da se neko ne razboli, onda će moći da putuje, naravno, poštujući mere predostrožnosti koje će se primeniti u svakoj zemlji i u ovom slučaju u Grčkoj - rekao je profesor Univerziteta Aristotel u Solunu i stručnjak za zarazne bolesti Pavlos Nikolaidis, a prenosi Grčka info.

Nikolaidis smatra da neće biti potrebno nošenje zaštitnih maski na plaži, ali ih je korisno imati u zatvorenim prostorima sa velikim brojem ljudi.

- Plivanje u moru ili bazenu je bezbedno, ali tokom odlaska i boravka na plaži treba držati udaljenost od dva metra - kaže Nikolaidis.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zdravstveno uverenje zdravstvena potvrda Grčka letovanje otvaranje plaža korona virus

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana