Tekst objavljen: 15.04.2021 13:25        


Državljani Srbije u Grčku će moći da uđu od 19. aprila i to najverovatnije bez karantina

"Grčka 19. aprila ukida karantin za srpske turiste"

Ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević izjavio je danas da će građani Srbije, prema trenutno dostupnim informacijama, moći da uđu u Grčku od 19. aprila ove godine i to ili avionom ili preko graničnih prelaza Promahonas i Nimfeja u Bugarskoj.

On je rekao da će državljani Srbije to moći daučine uz potvrdu o vakcinaciji izdatoj od strane nadležnih službi Srbije ili sa negativnim PCR testom ne starijim od 72 sata, kao i da ćesvaki putnik morati da popuni i PLF formular 24 sata pre putovanja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Za sada, na granici neće moći da se uradi test, već će putnici biti podložni nasumičnom testiranju, rekao je on i dodao da se očekuje da obavezan karantin takođe bude ukinut, najverovatnije od 19. aprila.

"Svim našim državljanima preporučujemo da sačekaju još nekoliko dana da se sve ove informacije objave i u zvaničnom službenom glasniku grčke vlade. Takođe ih pozivamo da se pre polaska na put za sve dodatne informacije slobodno obrate ili ministarstvu spoljnih poslova ili srpskoj ambasadi u Atini, odnosno našim konzulatima u Volosu, na Kritu, na Krfu i u Solunu", rekao je Spasojević.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
grci ukidaju karantin Grčka letovanje grčka 2021 dušan spasojević

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana