Tekst objavljen: 28.03.2022 15:35        


Glavni izvršni direktor kompanije „Tesla“, Ilon Mask, napisao je na svom nalogu na Tviteru da „ozbiljno razmišlja“ o pokretanju nove društvene mreže, jer postojeće ograničavaju slobodu govora

Ilon Mask razmišlja da pokrene novu društvenu mrežu


Milijarder je odgovorio na pitanje korisnika Tvitera o tome da li bi razmotrio mogućnost da pokrene novu društvenu mrežu koja bi se sastojala od algoritma otvorenog koda, koja bi dala priroritet slobodi govora i na kojoj bi propaganda bila minimalna.

Mask, i sam vrlo aktivan korisnik Tvitera, u poslednje vreme je kritikovao ovu platformu i njenu politiku. Ustvrdio je da kompanija podriva demokratiju ne pridržavajući se principa slobode govora.

Njegova objava došla je dan nakon što je objavio anketu na Tviteru u kojoj je pitao korisnike da li veruju da se ova društvena mreža pridržava principa slobode govora, za šta je preko 70 odsto glasalo protiv.

„Posledice ove ankete će biti važne. Molimo vas da pažljivo glasate“, napomenuo je Mask.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ukoliko i Mask odluči da krene sa pokretanjem nove platforme, pridružio bi se rastućem portfelju tehnoloških kompanija koje se pozicioniraju kao šampioni slobode govora i koje se nadaju da će privući korisnike koji osećaju da su njihovi stavovi potisnuti na platformama kao što je Tviter, „Metin“ Fejsbuk i Guglov Jutjub u vlasništvu „Alfabeta“.

Međutim, nijedna od kompanija, uključujući Truth Social Donalda Trampa, konkurente Tvitera Gettr i Parleri Rumble koji objavljuje video-snimke, do sada se nije približila dometu i popularnosti mejnstrim platformi.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
nova društvena mreža tviter ilon mask društvene mreže tesla

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana