EUR 117,60 USD 105,68 CHF 109,90

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 03.06.20. :: 117.5870 rsd

Tekst objavljen: 17.03.2020 13:10        


Na osnovu Odluke o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije zbog epidemije virusom COVID-19, JKP Infostan tehnologije omogućilo je penzionerima da svoje račune za februar, mart i april 2020. godine plate naknadno, po završetku vanrednog stanja, i to bez obračunavanja kamate, navedeno je u saopštenju

Infostan neće vršiti prinudnu naplatu

JKP Infostan tehnologije je kao društveno odgovorno preduzeće koje vodi računa najpre o najstarijim, a potom i svim ostalim korisnicima, donelo niz mera u skladu sa odlukama predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, kako bi svi bili zaštićeni od ekonomskih posledica epidemije, navodi se u saopštenju.

Kako bi se zaštitili korisnici, tokom trajanja vanrednog stanja neće se pokretati novi postupci prinudne naplate, pri čemu će se zastati sa sprovođenjem postupaka izvršenja u periodu od 90 dana, navedeno je u saopštenju ovog preduzeća.

Svim redovim platišama će tokom trajanja vanrednog stanja biti omogućeno korišćenje popusta od pet, šest i sedam odsto i subvencija u iznosu od 10 do 30 procenata, tako da niko od navedenih grupa korisnika u ovom periodu neće izgubiti pravo na popuste i subvencije pri plaćanju računa, bez obzira na kašnjenje.

Takođe, u navedenom periodu neće se obračunavati kamate na kašnjenje.

Preduzeće navodi da će izaći u susret korisnicma i produžiti akciju reprograma duga po okončanju vanrednog stanja, najmanje za dodatnih 90 dana, kako bi svi zainteresovani mogli da reprogramiraju dug po veoma povoljnim uslovima.

Sve mere koje će sprovesti preduzeće imaju za cilj da Beograđanima pomognu i da rasterete njihove kućne budžete tokom trajanja vanrednog stanja, istaknuto je u saopštenju.

Obustava prijema stranaka na šalterima

Dodatna mera JKP Infostan tehnologije jeste obustava rada sa korisnicima na šalterima preduzeća, te je preporuka da se korisnici za pitanja, prigovore, reklamacije i sugestije obraćaju telefonskim putem i putem imejla.

Korisnicima su na raspolaganju u pojačanom kapacitetu Besplatni pozivni centar 0800-011-018 za pozive iz svih fiksnih mreža, telefonski broj 011/3954-420 za pozive iz mobilnih mreža, kao i telefoni ekspozitura preduzeća.Pitanja se mogu uputiti i putem elektronske pošte na imejl-adrese:infostan@infostan.rs, prinudnanaplata@infostan.rs, upitstanja@infostan.rs, kao i na imejl-adrese ekspozitura preduzeća u zavisnosti od vrste traženih informacija.

Podsećaju na to da se obrasci za reklamacije na komunalne usluge mogu preuzeti sa sajta preduzeća i poslati elektronskim putem.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
nema prinudne naplate infostan prinudna naplata korona virus vanredno stanje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana