Tekst objavljen: 26.07.2019 14:50        


Kako piše portal Novac, dve hrvatske tehnološke kompanije, Infoart i Mobilisis osnovale su aplikaciju za plaćanje parkinga, koja je zainteresovala strane kupce

Inovacija iz komšiluka: Aplikacija za plaćanje parkinga sa senzorom koji prepoznaje zone

Parkirate automobil, aplikacija vam putem poruke šalje tačnu cenu parkinga, i omogućava da je odmah platite putem vašeg telefona. Hrvatske kompanije su svoju ideju iznele na međunarodnom salonu Parkopolis u Parizu i zainteresovali potencijalne kupce iz Nemačke, Holandije, Španije, Obale Slonovače i Alžira.

Glavna beneficija aplikacije je upravo jednostavnost, kompanija Mobilsis je razvila senzor preko koga automobil prepoznaje kada ga vozač parkira u zonama gde se parking naplaćuje. Tada na scenu stupa aplikaciju aplikacija PejDu koja je u vlasništvu Infoarta. Sledeći korak je obrada signala dobijenog iz senzora kada vozač dobija informaciju o ceni i mogućnost da uslugu, odmah, preko telefona, i plati.

Aplikacija je još u fazi pilot-projekta, a testovi koji su obavljeni su, kako prenosi portal Novac, doneli ohrabrujuće rezultate, a posebno je istaknuta činjenica da je ugradnja senzora u automobil trajala samo 15 minuta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Član Uprave i suvlasnik Infoarta, Borivoj Sirovica, otkriva da će aplikaciju moći da koriste svi vozači koji ugrade Mobilsisov senzor, a očekuje se da će najzainteresovanije biti upravo kompanije koje upavljaju svojom flotom vozila. Aplikacija je besplatna, a GPS senzor će se, kako je najavljeno, plaćati na mesečnom nivou. Cena usluge, kako kažu, još uvek nije doneta.

Iz Infoarta otkrivaju da su fokusirani na proširenje poslovanja na region i Evropu, i da očekuju rast poslovanja od 30 odsto. Infoart, inače, ove godine slavi 30 godina poslovanja za kojih su osnovali aplikacije za mobilno plaćanje koje se koriste u više od 60 gradova u Hrvatskoj, kao i na stotinama lokacija u Evropskoj uniji. Jedan od njihovih glavnih proizvoda je IGEUS, platforma za plaćanje elektronskih usluga.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
aplikacija za plaćanje parkinga parking naplata parkinga saobraćaj aplikacija Hrvatska

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana