Tekst objavljen: 05.05.2016 13:22        


Srbija ima potencijala za ulaganje u infrastrukturu i taj sektor je interesantan investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), ocenjeno je danas na sastanku predstavnika Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i kompanije Abu Dabi Investment Autoriti (ADIA). 

Investitori iz UAE se interesuju za projekte u Srbiji

Njima su u Vladi Srbije predstavljeni aktuelni putni projekti koji su otvoreni povezivanjem Srbije na evropsku TENT mrežu puteva, a zainteresovani su i za izgradnju logističkih centara koji će biti potrebni u kontekstu budućeg privrednog razvoja države te investicije u građevinarstvu, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Prioritet Srbije je da se regionalna putna mreža čiji svi glavni pravci prolaze kroz Srbiju poveže sa evropskom putnom mrežom, poručeno je zainteresovanim investitorima u vladi.

Oni su upoznati sa infrastrukturnim planovima Srbije u narednom periodu i spremnim projektima u putnoj i u železničkoj infrastrukturi za koje su potrebni investitori.

Predstavnici Ministarstva su čelnike arapske kompanije informisali i o svim tekućim projektima, partnerima i izvorima finansiranja kao i svemu onome što je deo poslovnog ambijenta u Srbiji i važno je za ulagače.
To su načini i brzina dobijanja građevinske dozvole, zakonodavna regulativa, procedure tendera i slično.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
investitori ministarstvo projekti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana