Tekst objavljen: 06.12.2013 14:30        


U najnovijem izveštaju koji je objavila vodeća nemačka agencija za tehnički pregled - TÜV, 15 Toyotinih modela nalazi se među prvih deset u pet ispitivanih kategorija, a Prius zauzima prvo mesto u dve kategorije. Na taj način, Toyota je prema TÜV izveštaju postala najuspešnija automobilska marka, kada je reč polovnjacima, četvrtu godinu zaredom.

Kad kupuju polovnjake, Nemci kažu - Tojota je najbolja

Prius je i u 2013. pokazao najmanje kvarova u kategoriji vozila od četiri do pet godina starosti, kao i u kategoriji automobila starih od šest do sedam godina.

Dobre rezultate Toyota je ostvarila i u drugim kategorijama. Tako je u kategoriji vozila starih 2-3 godine Toyota iQ bila treća, a Avensis deveti. Na prvom mestu našla se Opel Meriva.

Među polovnjacima starim od 8 do 9 godina drugo mesto zauzela Toyota Corolla Verso (prvo mesto pripalo je modelu Porsche 911), treći je bio RAV4, peti Avensis, a Corolla se plasirala na osmu poziciju.

Među automobilima starosti između 10 i 11 godina, od svih ispitanih modela, Toyota je zauzela drugo, treće i četvrto mesto po pouzdanosti i to zahvaljujući modelima RAV4, Corolla i Yaris. Prvi je takođe bio Porsche 911.

Prvi put objavljen 1973. godine, godišnji izveštaj TÜV postao je koristan vodič za kupce prikazujući dugoročnu pouzdanost i sveukupni kvalitet vozila na tržištu. Većina svih obaveznih tehničkih pregleda u Njemačkoj se sprovodi kroz razne delove TÜV organizacije, a izveštaj za 2014.godinu se bazira na 8 miliona vozila pregledanih od strane TÜV-a u razdoblju od jula 2012. godine do juna 2013. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
tojota toyota polovnjaci polovnjak polovni automobili kupovina automobila Nemačka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana