Tekst objavljen: 05.09.2013 9:00        


U Srbiji je blokirano 290.395 računa, što je čitav jedan grad veličine Niša. Od početka godine povećan je broj takvih računa i to za 37.162.

Kad zagusti, javite se banci: Blokirano 290.000 računa

Najnoviji podaci udruženja banaka Srbije pokazuju da se broj blokiranih računa građana stalno povećava. Samo za mesec dana taj broj se uvećao za 25.275.

Ukoliko se nađu u problemu građani svoje kredite mogu da refinansiraju ili da prolongiraju svoje obaveze prema banci. Pre dve godine uvedena je mogućnost da svakom klijentu kome se umanje prihodi miruje glavica a da plaća samo kamatu. Ukoliko ostane bez posla onda mu kredit miruje dve godine. Najbolje je posavetovati se u svojoj banci koje su moguće opcije.
Najčešći razlog blokade je nemogućnost izmirivanja obaveza zbog gubitka posla ili smanjene zarade.

Svako kašnjenje duže od dva meseca, međutim, evidentira Kreditni biro i informacija o tome stoji u izveštaju. Ovi podaci zvanično se čuvaju tri godine od dana konačne otplate obaveza.

Od banke do banke zavisi da li hoće da takvom klijentu odobri kredit. Ipak, u zavisnosti od toga koji je broj dana kašnjenja prihvatljiv, kao i koje iznose banka podrazumeva kao materijalno značajnim, klijent ponovo može da se zaduži.

Kako nam je rečeno u bankama, građani koji duguju a hoće nov kredit moraju prvo postojeći dug da izmire. To je osnovni uslov za novo zaduženje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana