Tekst objavljen: 30.09.2019 14:55        


Cilj Sremskih Karlovaca je da kroz razvoj turizma i prateće delatnosti u naredne četiri godine povećaju prihode lokalnog stanovništva.

Kako su Sremski Karlovci dospeli među opštine s najvećom platom

Sremski Karlovci našli su se među deset gradova i opština s najvećom platom u Vojvodini, saopšteno je iz te opštine.

Prosečni lični dohodak u Sremskim Karlovcima premašio je 50.800 dinara, što, kako navode, Karlovce stavlja rame uz rame s Novim Sadom, Kovinom, Vršcem, Pančevom, Titelom i Sentom.- Ono što posebno raduje jeste činjenica da je reč o platama iz realnog sektora.

O zaradama koje je ostvarila naša lokalna privreda -naveo je predsednik opštine Nenad Milenković. Kako kaže, rezultati ga nisu iznenadili, jer se na nivou cele države vodi odgovorna politika i daje podsticaj lokalnim liderima da prate rad predsednika i vlade i ubrzano reašavaju probleme građana i privrede.

- Uspeh je veći, ako se zna da je kompletna srpska industrija, decenijama sistematski uništavana, a da su Sremski Karlovci vođeni bez ikakve ideje i cilja. Zato šesta pozicija, nije mali uspeh. Ali, imamo plan kako da budemo još bolji - rekao je Milenković.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Prema njegovim rečima, cilj Sremskih Karlovaca je da kroz razvoj turizma i prateće delatnosti u naredne četiri godine povećaju prihode lokalnog stanovništva.

Uskoro će se završiti izgradnja turističkog pristana, a u okviru projekta Novi Sad EPK 2021. uređuje se jezgro Sremskih Karlovaca što će povećati turističku posetu.

Milenković je najavio i da će uskoro početi izgradnja veleprodajnog objekta "Univerexport", gde će biti zaposleno četrdeset Karlovčana, što će svakako doprineti smanjenju broja nezaposlenih sa teritorije ove opštine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
prihodi uspeh zarada

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana