Tekst objavljen: 10.06.2018 17:30        


Da li je letovanje najjeftinije u Grčkoj, Turskoj Crnoj Gori , Španiji, Italiji, Hrvatskoj ili nekoj drugoj zemlji zavisi od vrste usluge koju turisti žele, ali ukoliko za uzorak uzmete hotele sa tri zvezdice, najisplativiji je odmor u Turskoj.

Ko nudi najbolji odmor za najmanje novca?

- U odnosu na Grčku, ili čak Italiju, ono što nude hoteli sa tri zvezdice u Turskoj je daleko luksuznije i kvalitetnije, a cene su pristupačne. Počevši od smeštaja, ishrane i svega što krasi ponudu turističkih hotela - sve je izuzetno kvalitetno. Cena tih aranžmana, čak i ako je veća za par desetina evra, najpovoljnija je pošto na drugim destinacijama u toj kategoriji nema takve ponude - navode u jednoj turističkoj agenciji.

Za 485 evra na primer, možete letovati u turskom gradu Kemeru, u luksuznom hotelu sa tri zvezdice i “all inclusive” uslugom. U cenu je uračunat i avionski prevoz.

I za skuplje aranžmane u ovoj državi svaki evro je opravdan, jer, kako kažu turistički radnici “niko ne nudi sve u paketu, da je i luksuzno, po cenama koje odgovaraju evropskom standardu”.

U Grčkoj je situacija znatno drugačija.

Za smeštaj u hotelu sa tri zvezdice na Rodosu, uz doručak i prevoz avionom je 499 evra. To znači da naši turisti moraju da potroše još novca za hranu i druge potrebe koje su obuhvaćene aranžmanom “all inclusive” u Turskoj. Takođe, “all inclusive” ponuda u Eviji u Grčkoj, je u hotelu sa tri zvezdice 429 evra, ali nije uračunat prevoz.

- Sve destinacije ka Turskoj su podržane našim direktnim čarter letovima. Kada neka ponuda izgleda jeftinije u odnosu na Tursku, to je zbog toga što se letovanjem na Antalijskoj ili Egejskoj obali u Turskoj više “uštedi” time što se plati skuplje celokupan aranžman u koji su uključeni hotel, transport, usluga, hrana, vodiči i drugo, pa se troši manje para na letovanju - navode u turističkoj agenciji.

Treba pomenuti još ponudu letovanja u Crnoj Gori gde, na primer, u Bečićima, u hotelu sa tri zvezdice je 48 evra dan u sezoni. Pored toga potrebno je izdvojiti novac za prevoz, za boravišnu taksu i osiguranje od 1.5 evra, a doplata za polupansion je oko šest evra po osobi. Uz sve te troškove računajte da će vam i na plaži skoro sigurno naplatiti ležaljku i suncobran.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
letovanje turizam povoljnije letovanje cene letovanja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana