Zvanični kurs Evra za dan 19.01.21. :: 117.5792 rsd
Tekst objavljen: 03.11.2017 15:12        


Popularni servis za sigurno plaćanje online svoje korisnike najčešće kontaktira putem e-maila što znači da internet vrvi ljudima koji to nastoje da zloupotrebe.

Koje su najčešće PayPal prevare i kako ih izbeći?

Evo koje mere predostrožnosti svojim korisnicima predlaže sam PayPal, prenosi portal Poslovni.hr.

Pazite na lažne "službene e-mailove"

Internet prevaranti često koriste "prijateljska imena" kako bi nasamarili žrtvu i naterali je da klikne na opasni link. Recimo, email koji dobijete od "PayPal Services" zapravo dolazi sa adrese spfr2013kz7@nomail.com.

Kada proveravate svoj račun, vodite računa da uvek u pretraživač upišete www.paypal.com umesto da klikate na adresu ponuđenu u samoj poruci.

Ako zvuči predobro da bude istinito, oprez

Ukoliko primite mail koji kaže da ste dobili uplatu putem PayPala, upalite svoj pretraživač i ručno odete do PayPal-a te tamo proverite račun i pogledajte jeste li zbilja dobili novac. Takođe, kao u gore pomenutim slučajevima, nipošto nemoje kliknuti na link unutar poruke.

Ovo su samo neke često korišćene metode kojim pribegavaju prevaranti na internetu i koje (među ostalim) ciljaju na korisnike PayPala:

 • Pretnja da će vaš profil će biti ugašen
 • Imate naplatu
 • Platili ste previše

Kako prepoznati "prave" e-mailove od PayPala?

E-mail koji stiže od PayPala neće vas tražiti informacije poput lozinke, broja kartice ili imena banke. PayPal od vas takođe nikad neće tražiti da instalirate ili dovnlodujem softver.

Lažni linkovi u e-mailu

Ako u poruci dobijete link, obavezno proverite o čemu se radi pre nego što na nju kliknete. To radite pomeranjem miša preko veze bez klikanja. Ukoliko kratko povucite kursor preko veze, vidite pravu adresu. Recimo, veza može izgledati kao www.paypal.com/SpecialOffers, a kada se krećete kroz njega videćete nešto sasvim drugo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

 1. User image
  milan 07.11.2017 11:51

  PayPal teska prevara

 2. User image
  Bane 07.11.2017 12:10

  Dobri saveti.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
prevare paypal PayPal Services korisnici paypal-a

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana