Tekst objavljen: 16.03.2022 11:55        


Komercijalna banka je u prvoj godini integracije sa NLB Bankom ostvarila dobit, koja nakon oporezivanja iznosi 31 milion evra, i predstavlja skok od 44 posto u odnosu na prethodnu 2020. godinu saopšteno je iz ove banke

Komercijalna banka od maja menja ime


Snažan rast iznad svih predviđanja i planova, i u svim ključnim segmentima – skok aktive za 250 miliona evra, odnosno za šest odsto, kreditne aktivnosti za 171 milion evra, što iznosi 11 procenta i depozita u iznosu od 239 miliona evra ili sedam odsto – obeležili su poslovanje Komercijalne banke, članice NLB Grupe u 2021. godini, navodi se u saopštenju.

Uporedo sa tim, portfolio problematičnih kredita smanjila je za 47 miliona evra, i njihovo učešće spustila na istorijski minimum od 4,7 procenata, čime je stvorila osnov za dalji rast kreditne aktivnosti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


U 2021. godini fokus poslovanja bio na jednom od najsloženijih regionalnih integracionih procesa – spajanju sa NLB Bankom, čiji je završetak planiran za 29. april ove godine. Nakon ovog datuma banke će nastaviti da posluju kao jedna, ali pod novim imenom – NLB Komercijalna banka.

„U narednom periodu, značajan deo sredstava od neto kamata i naknada preusmerićemo u dalji razvoj digitalnih servisa, ali i kompletnu transformaciju mreže ekspozitura i bankomata, kako bismo odgovorili na sve potrebe klijenata – sada i u budućnosti“, navodi se u saopštenju.

1 komentar

  1. User image
    Tina 22.03.2022 0:29

    Hahaha,kad bi se zezali... Bice tresla se gora rodio se mis

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
banke u srbiji Komercijalna banka nlb grupa spajanje nlb i komercijalna banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana