Indikativni kurs Evra na dan 25.01.21. :: 117.5914 rsd
Tekst objavljen: 26.03.2020 10:15        


U deset skladišta kompanije američke Amazon širom sveta pojavili su se slučajevi zaraze koronavirusom, a kompanija trpi sve veći pritisak sindikata i grupa za prava radnika da ih zatvori, prenosi portal Biznis insajder pozivajući se na lokalne medije

Korona registrovana u više amazonovih skladišta, radnici stupili u štrajk

Zaposlenima u Amazonovim skladištima u sedam američkih država radnicima je testom potvrđen koronavirus, a prvi slučaj zaraze desio se u dostavnoj stanici u Njujorku, koja je privremeno zatvorena.

Američka grupa za prava radnika Atena (Athena) saopštila je da su Amazonovi radnici u skladištu na Staten Ajlendu u Njujorku morali da nastave rad i tokom čišćenja posle potvrđenog slučaja zaraze.

Amazon je već potvrdio da su u tri skladišta u Evropa (dva u Španiji, jedno u Italiji) već utvrđeni slučajevi zaraze, ali je kompanija isključila mogućnost njihovog zatvaranja, zbog čega su njeni radnici u Italiji štrajkovali.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

U kompanijinom skladištu u Italiji dvojici zaposlenih je testom potvrđen koronavirus.

“Nažalost, morali smo da donesemo odluku da stupimo u štrajk, jer ne možemo da radimo bezbedno”, rekao je jedan radnik u Amazonovom skladištu u Pjaćenci, na severu Italije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
korona virus u amazonu korona virus amazon štrajk džef bezos

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana