Tekst objavljen: 13.04.2020 11:10        


Кina će bez sumnje nastaviti da radi na stvaranju digitalne nacionalne valute

Korona ubrzava uvođenje kriptojuana

To je izjavio zamenik predsedavajućeg Centralne banke Кine Fan Ivej na poslovnoj telekonferenciji o nacionalnoj valuti, zlatu, srebru i bezbednosti.

Čak ni katastrofa kao što je epidemija neće uticati na uvođenje kriptojuana, naprotiv, može ga ubrzati, jer upotreba gotovine predstavlja dodatni rizik od širenja epidemije.

"Кina će odlučno nastaviti istraživanja i razvoj legalnog digitalnog sredstva za plaćanje i reformisaće sistem izdavanja gotovine i njenog povlačenja iz prometa", rekao je Ivej.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Prošle godine, šef kineskog Centra za razvoj digitalne valute Mu Čangčun rekao je da bi digitalni juan trebalo da postane zakonsko sredstvo za plaćanje sa istim suverenitetom kao i fiducijarni novac.

Zvaničnik je istakao da će kriptojuan zameniti samo gotovinu kada je reč o novčanoj masi zemlje, i stoga nije neophodna ozbiljna reorganizacija monetarne politike u vezi sa uvođenjem kriptojuana.

U decembru 2019. godine Mu Čangčun je izjavio da je digitalni juan spreman za testiranje. Najveće četiri kineske banke, zajedno sa „trojkom“ mobilnih operatera, trebalo je da pokrenu pilot projekte u Šendženu i Sudžou do kraja godine.

1 komentar

  1. User image
    anonimus 21.04.2020 14:25

    Kriptovalute ce zameniti ove obicne valute, samo je pitanje vremena. Bitcoinkupovinaprodaja ce postati normalna stvar. Ne samo bitkoin, izgleda da ce svaka zemlja imati svoju kriptovalutu!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kriptojuan kina kriptovalute juan korona virus

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana