Tekst objavljen: 06.10.2015 9:00        


Evropski kreditori Grčke izrazili su nadu da će novoizabrana vlada u Atini ispuniti obećanja o reorganizovanju sopstvene privrede, što će, kako ocenjuje agencija AP, utemeljiti put za isplatu više milijardi evra vrednog međunarodnog paketa pomoći Atini.

Kreditori Grčke veruju da će vlada sprovesti reforme

"Dosta posla mora biti urađeno. U grčkom interesu je da što pre sprovede reforme", izjavio je predsednik evrogrupe, Jerun Dajselblum, uoči sastanka 19 ministara finansija u Luksemburgu o budućnosti Grčke, prenosi agencija AP.

Zvanična Atina bi kasnije danas trebalo da dostavi parlamentu nacrt budžeta za 2016. godinu, koji će, kako navodi AP, verovatno sadržati niz reformi zahtevanih u zamenu za isplatu trećeg programa pomoći Grčkoj u visini od 86 milijardi evra.

Istovremeno, evropski komesar za ekonomska pitanja Pjer Moskovisi kaže da je ohrabren poslednjim obećanjima grčkog premijera Aleksisa Ciprasa, koji je rekao da će njegova vlada ispuniti uslove iz programa pomoći.

"Uveren sam da postoji zajednička volja da se izbegne nova drama, nova tragedija sa Grčkom, ali istovremeno se mora biti oprezan. Postoji pozitivna dinamika u odnosima evrozone i Grčke", izjavio je Moskovisi po dolasku na sastanak u Luksemburg.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Grčka Grčka vlada grčke reforme paket pomoći

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana