Tekst objavljen: 28.02.2016 17:24        


Predstavnici kompanije Lidl su danas, na sastanku sa premijerom Aleksandrom Vučićem, najavili da će ove i naredne godine u Srbiji izgraditi još 20 maloprodajnih objekata, Premijer Vučić je sa predstavnicima kompanije Lidl razgovarao o njihovim planovima za izgradnju distributivnog centra i prvih 20 maloprodajnih objekata u Srbiji.

Lidl otvara 20 maloprodajnih objekata

Vučić je zahvalio je predstavnicima kompanije na ukazanom poverenju, želji da izgrade objekte Lidla u Srbiji i angažuju domaće dobavljače za svoje prodavnice, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Predstavnici Lidla su naglasili da je prvi maloprodajni objekat ovog trgovinskog lanca već izgrađen u Smederevu i da će tokom 2016. i 2017. godine biti izgrađeno još 20 novih objekata.

Do maja 2017. biće završen i distributivni centar u Novoj Pazovi.
Nakon toga, istovremeno će biti otvoreni svi maloprodajni objekti ove kompanije u Srbiji koji će zapošljavati oko 1.000 ljudi.

"Dugoročni plan Lidla je da u Srbiji otvori 100 maloprodajnih objekata", istakao je Dragan Čigoja, direktor kompanije Lidl za Srbiju.

Premijer Vučić je ukazao na važnost nemačkih investicija i rekao da Vlada Srbije radi na poboljšanju poslovnog ambijenta, kako bi privukli što veći broj stranih investitora, koji će u svoje poslovanje uključiti domaće kompanije i dobavljače.

Vučić je istakao da je dolazak Lidla značajan za srpsku privredu, jer će srpski proizvođači preko lanca Lidla moći da izvoze i plasiraju širom sveta robu koju proizvode u Srbiji, navedeno je u saopštenju.

1 komentar

 1. User image
  Kamatica 25.02.2016 14:04

  Opšte informacije
  Lidl Srbija Supermarketi KD

  Kontakt
  Telefon: +381 11 6554000
  Faks: +381 11 6554015
  E-mail: kontakt@lidl.rs

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
lidl zapošljavanje dolazi Lidl lidl objekti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana