EUR 117,59 USD 104,30 CHF 110,76

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 13.07.20. :: 117.5944 rsd

Tekst objavljen: 21.02.2019 14:06        


U novoj A, odnosno "lila zoni" parkiranja u Beogradu, maksimalno zadržavanje ograničeno je na 30 minuta i obuhvata 650 parking mesta.

Lila zona u centru BG, kako da se parkirate i cena

Cena parkiranja iznosi 100 dinara, izjavio je direktor "Parking servisa" Andrija Čupković. On je za RTS objasnio da se na taj način izašlo u susret građanima koji žive u blizini, a koji nisu imali gde da parkiraju kola.

Kako se navodi, Čupković je time demantovao saopštenje rukovodstva opštine Stari grad da će stanari ulica koje se nalaze nadomak nove ljubičaste zone, morati ubuduće da se parkiraju u zoni koja se nalazi 500 i više metara od mesta stanovanja.

"Ljudi sa opštine Stari grad se očigledno bave politikom, a mi komunalnim problemima. Mi smo zbog pešačke zone rezidentima omogućili da za nadoknadu od 475 dinara mesečno mogu da se parkiraju u celoj žutoj zoni uključujući i lila zonu. Cene parkiranja su ostale iste kao i vreme boravka u zonama a omogućili smo da se uz doplatu produži boravak u prvoj i drugoj zoni", rekao je Čupković.

On je kazao da kazne za neplaćeno parkiranje nisu visoke i da su godinama nepromenjene.

"Uveli smo da se kazna umanjuje za 50 odsto ako se plati u roku od osam dana", rekao je Čupković.

Govoreći o javnim garažama on je kazao da su sve rekonstruisane, da su sređena parkirališta, kao i da su uvedene karte koje omogućavaju da se na tri, pet ili sedam dana kupi parking kartu koja važi za sve javne garaže u Beogradu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Beograd parking cena parkiranja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana

Prosečna ocena: 4.14

ostavite komentar