Tekst objavljen: 07.01.2022 16:00        


Vodeći proizvođači memorijskih čipova Samsung Elektronis i Mikron Technolodži upozorili su da bi lokdaun kineskom gradu Ksianu mogao poremetiti proizvodnju, signalizirajući nove probleme za izvoznike

Lokdaun u kineskom gradu Ksianu ponovo poremetio proizvodnju čipova

Kineski zvaničnici strogo su ograničili ulazak i izlazak iz Xiana 23. decembra, u skladu s kineskom politikom striktnog suzbijanja novih žarišta kovida 19, podseća Rojters.

Lokdaun u Xianu pojačaće pritisak na globalne nabavne lance i opteretiti proizvođače koji se suočavaju s naglim rastom troškova transporta i cena sirovina, uključujući poluprovodnike, piše SeeBiz.

Ograničenja bi mogla izazvati kašnjenja u snadbevanjui DRAM memorijskim čipovima koji se naširoko koriste u data centrima, saopštio je u sredu američki Mikron Tehnolodži.

Upozoravaju na sve veće teškoće u ublažavanju posledica striktnih mera koje su već rezultirale smanjenim brojem radnika u njihovoj fabrici.

Južnokorejski Samsung Elektronis takođe je u sredu saopštio da će privremeno "prilagoditi" rad u fabrikama NAND fleš memorijskih čipova u Xianu.

Samsungova fabrika poluprovodnika u Xianu trenutno radi normalno, izvestila je u četvrtak kineska medijska grupa Yicai, a kompanija za analizu podataka TrendForce istaknula je tek mogućnost blagog pada proizvodnje ako vlasti ne obuzdaju širenje virusa.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Neki analitičari napominju da su čipovi proizvedeni u Samsungovoj u Xianu fabrici uglavnom namenjeni kineskom tržištu.

Najveći su kupci kineske kompanije sa serverima, dodaju.

Samsung u Xianu ima dve proizvodne linije za napredne NAND fleš čipove koji čine 42,5 odsto njegovog i 15,3 odsto globalnog proizvodnog kapaciteta, prema TrendForceu.

Južnokorejska kompanija objavi će poslovni izvještaj za poslednja tri ovogodišnja meseca u januaru.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kina nestašica čipova čipovi Ksian

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana