Tekst objavljen: 08.08.2017 11:24        


Primena odredbe Zakona o Penzijsko-invalidskom osiguranju (PIO) kojom je predviđeno da se majkama sa jednim, dvoje ili troje dece prizna poseban staž za konačan obračun visine penzije, odložena je do 2032. godine.

Majkama poseban staž za obračun penzije tek od 2032.

U PIO fondu za taj list navode da je prema Zakonu, koji se primenjuje od 1. januara 2015. godine, predviđeno utvrđivanje posebnog staža u trajanju od šest meseci osiguranicama –ženama koje su rodile jedno dete, odnosno godinu dana onima koje su rodile dvoje dece, ali da je primena ove odredbe odložena do početka 2032. godine.

Tek tada će one moći da podnose zahteve za utvrđivanje posebnog staža, bez obzira na to kada su deca rođena, navode u PIO.

Majke sa troje dece će imati poseban staž od dve godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Zorica 15.08.2017 13:56

    Da li je ovo normalno? Ja sam generacija koja treba da radi do 65 godina i tada cu imati 45 godina radnog staza i to u prosveti. Dok mi radimo omladina sedi u kaficima ili bezi iz nase drzave. Jos dodajte i ovo. Kakva je ovo zemlja! Uzasno! Imam dvoje dece i kad mislite da mi date tih godinu dana ? Kad umrem! Pobrinuli ste se da imamo radno mesto do kraja zivota. Bas vam hvala. Ja sam rodjena 1963.godine. Izracunjte koliko cu godina da imam 2032. Sram vas bilo!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
majke sa 3 dece majke u srbiji majke PIO fond radni staž

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana