Tekst objavljen: 04.04.2022 15:45        


Glavni izvršni direktor Tesle Elon Musk kupio je 9,2 odsto udela u Tviteru, što ga sada potencijalno čini najvećim akcionarom platforme

Mask kupio 9,2% vlasništva u Tviteru


Akcije Tvitera su porasle za 26 odsto u trgovanju pre tržišta nakon podnošenja zahteva, što je gotovo odmah nakon što je Mask tvitovao da "ozbiljno razmišlja" o izgradnji nove platforme društvenih medija.

Mask poseduje 73,5 miliona akcija Tvitera, procenjujući svoj pasivni udeo u kompaniji na do 2,9 milijardi dolara na osnovu zatvaranja akcija u petak. Akcije drži Elon Musk Revocable Trust.

Musk, ima preko 80 miliona pratilaca na sajtu otkako se pridružio 2009. i koristio je platformu da objavi nekoliko najava, uključujući zadirkivanje privatnog ugovora za Teslu koji ga je doveo pod kontrolu regulatora.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


On je, međutim, u poslednje vreme kritikovao platformu društvenih medija i njene politike i rekao je da kompanija podriva demokratiju ne pridržavajući se principa slobode govora.

U međuvremenu, Mask i suosnivač Tvitera milijarder, Džek Dorsi, imali su neke zajedničke tačke u pogledu odbacivanja takozvanog Veb3, nejasnog izraza za utopijsku verziju interneta koja je decentralizovana, prenosi Rojters.

Mask je takođe osnivač i izvršni direktor SpaceKs-a, i vodi startap za mozak Neuralink i infrastrukturnu firmu The Boring Compani.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mask kupio akcije tvitera twitter ilon mask tesla društvene mreže

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana