Tekst objavljen: 31.07.2016 10:10        


McDonald's će otvoriti više od 5.000 radnih mesta u Britaniji do kraja 2017. godine, saopštio je danas američki lanac brze hrane uprkos ekonomskim neizvesnostima koje su usledile posle glasanja za Bregzit.

McDonald's obećao 5.000 novih radnih mesta u Britaniji

"Ova nova radna mesta, pored onih 8.000 koje smo najavili 2014, podižu našu radnu snagu na preko 110.000 zaposlenih pre roka", naveo je u saopštenju generalni direktor McDonald's-a u Ujedinjenom Kraljevstvu, Pol Pomroj, prenosi agencija AFP.

Pomroj je tu odluku pripisao rastu investicija i inovacija u 500 "fast fud" restorana te kompanije u Velikoj Britaniji, od kojih većina sada nudi uslugu donošenja porudžbine za sto.

McDonald's planira da otvori dodatnih 250 restorana brze hrane do kraja 2016. godine, nastavljajući sa svojim planovima ekspanzije uprkos ekonomskoj neizvesnosti nakon britanske odluke iz juna o izlasku iz EU, navodi francuska agencija.

"Ovo ostaju izazovni ekonomski uslovi, ali mi je drago da, zajedno s našim franšizama, ostajemo privrženi Velikoj Britaniji", poručio je Pomroj.

Britanski ministar za biznis Greg Klark opisao je McDonald's-ovu najavu kao "veliku vesti za ekonomiju Velike Britanije".

"Kompanije su sigurne da Velika Britanija ostaje otvorena za poslovanje", naveo je Klark u saopštenju, ponavljajući parolu koja je više puta korišćena u vladinim saopštenjima od kada je Britanija glasala za izlazak iz EU, navodi Frans pres.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
mcdonalds kompanija Britanija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana