Tekst objavljen: 12.02.2021 15:55        


Korisnici Windows Insider programa već sada mogu da isporobaju tamnu radnu pozadinu ("Dark Mode") u programu za obradu teksta Microsoft Word

Microsoft uvodi "dark mode" u jedan on najpopularnijih programa?

Dark mode, odnosno tamni način rada, poslednjih nekoliko godina postao je jako popularan način za dizajniranje programa, servisa i internet pretraživača, zbog očuvanja vida korisnika i baterije na uređajima.

I pored činjenice da su računarski programi za obradu teksta jedini kojima tamni način rada možda nije potreban, jer svima izgleda prirodno da pišu na belom papiru, Majkrosoft veruje da je došlo vreme da "full dark mode" ponudi i korisnicima Worda, programa za obradu teksta.

Čak šta više, ekipa iz grada Redmonda je već omogućila njegovo korišćenje putem Windows Insider programa, što znači da može da ga isproba svako ko trenutno koristi taj operativni sistem.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Microsoft tvrdi da dark mode u Wordu pomaže korisnicima u smanjenju naprezanja očiju.

Čak i oni koji su osetljivi na svetlo takođe mogu "da odahnu", pa je tema programskog paketa Blek ofisa (Black Office) proširena i na pozadine jer su to mnogi korisnici već dugo tražili.

Još nije poznato kada će ova izmena biti dostušna svim korisnicima Word-a, izuzev onih koji već koriste Windows Insider i koji u tom programu mogu da koriste tamne radne pozadine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
microsoft office paket MS Word dark mode Microsoft

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana