Tekst objavljen: 22.02.2015 1:52        


BEČ, 7.februara (Tanjug) Ć Austrijski proizvodjač specijalnih vozila ĆGD Juropien Lend Sistems Sstajer GmbHĆ (GDELS) osudjen je na novčanu kaznu u visini od 22, 06 miliona evra obeštećenja gradskoj vlasti Bangkoka. Arbitražni sud u Ženevi doneo je presudu prema kojoj austrijski koncern mora platiti obeštećenje tajlandskim vlastima zbog afere oko isporuke vatrogasnih kola i brodova.

Milionska kazna za przila Ćtajer

BEČ, 7.februara (Tanjug) Ć Austrijski proizvodjač specijalnih vozila ĆGD Juropien Lend Sistems Sstajer GmbHĆ (GDELS) osudjen je na novčanu kaznu u visini od 22, 06 miliona evra obeštećenja gradskoj vlasti Bangkoka.
Arbitražni sud u Ženevi doneo je presudu prema kojoj austrijski koncern mora platiti obeštećenje tajlandskim vlastima zbog afere oko isporuke vatrogasnih kola i brodova.
Sud je doneo odluku da austrijski proizvodjač mora platiti 820 miliona tajlandskih bata gradskoj upravi Bangkoka.
Štajer je 2004.dobio posao da isporuči 315 vatrogasnih vozila i 30 vatrogasnih brodova Tajlandu u vrednosti od 6,6 milijardi bata, podseća bečki nedeljnik ĆProfilĆ.
Isporuka naručenih vozila i brodova usledila je od 2006, a potom je u Tajlandu izbila afera u vezi korupcije i pronevere protiv lica na vlasti, jer se tvrdilo da je cena za kupovinu potrebne opreme bila previsoka.
Pretprošle godine su tadašnji zamenik ministra unutrašnjih poslova Tajlanda Praća Maleenont, kao i jedan visoki vatrogasni oficir kažnjeni sa 12, odnosno 10 godina zatvora zbog ove afere.
Oba optužena pobegla su iz zemlje, a udovica i naslednica ranijeg guvernera Bangkoka i kasnijeg premijera Tajlanda Samak Sundaravej je prošle godine osudjena na obeštećenje u visini od 587 miliona bata.
"Presuda je samo formalna konstatacija ranijeg sklopljenog dogovora. Nas su, ovim poslom, uvukli u turbulencije tajlandske unutrašnje politike. Mi nemamo šta sebi prebaciti s tim u veziĆ, istakao je direktor GDELS-a Robert Pristaunc-Telsnig.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana