Tekst objavljen: 21.04.2015 14:48        


Grupacija za energetiku i energetsko rudarstvo, toplifikaciju i gasifikaciju ima za cilj da se domaća industrija uposli jer su domaće firme spsobne da realizuju obimne i složene poslove u ovoj branši, ocenili su danas učesnici sastanka Udruženja industrije Privredne komore Beograda.

Moguće je uposliti domaće firme u oblasti energetike

Jedan od takvih projekata, koji su u najvećoj meri radile domaće firme, je i revitalizacija Bloka A3 Termoelektrane "Nikola Tesla", rekao je zamenik direktor TENT-a Milan Petković.

On je naglasio da je revitalizacija tog bloka rađena prošle godine, posle majskih poplava, pa je zbog problema uzrokovanih poplavama, umesto predviđenih šest trajala sedam meseci.

Na tom složenom i obimnom poslu, bilo je angažovano 99 odsto domaćih izvođača radova, što govori o kapacitetu domaće industrije i privrede, rekao je Petković.

"Siguran sam, posle ovakvih iskustava, da smo kadri da samostalno i svojim snagama realizujemo i izgradnju novog bloka. Samo nam treba dati mogućnost i mislim da bi zajedno sa našom privredom bili u stanju da obavimo taj posao, uspešno i u rokovima koji su primereni takvom obimu posla", rekao je Petković.

Prema njegovim rečima, revitalizacija Bloka A3 obuhvatila je sve delove postrojenja sa ciljem da se dovede u zavidan nivo raspoloživosti, povećane efikasnosti i snage.

On je podsetio da je poplavni talas bio u maju, a da se u remont tog bloka krenulo 1. juna prošle godine i dodao da su u toku garantna ispitivanja, a ono što je za sada vidljivo je da su ciljevi u potpunosti ispunjeni.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
proekti izvođenje radova domaće firme termoelektana niola tesla

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana