Tekst objavljen: 22.04.2018 14:26        


Nacionalni model studentske prakse, koji će biti u formi preporuke ili zakona, trebalo bi da bude gotov do kraja godine, najavljeno je iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Nacionalni model studentske prakse do kraja godine

Pomoćnica ministra prosvete za dualno i preduzetničko obrazovanje Gabrijela Grujić izjavila je da bi model trebalo da ponudi rešenja za brojna pitanja.

- Kako da se studenti opredeljuju za praksu u kompanijama, kako da se određuju mentori učesnicima prakse, zatim kako uvezati mentore i profesore na fakultetima, fond sati koji je potreban da se unapredi kvalitet kompetencija, kada se praksa odvijati, da li će biti plaćena... - rekla je Grujić na panelu "Mladi u privredi kroz praksu do uspešne karijere" na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Predsednik Stručnog tima Ministarstva prosvete za reformu visokog obrazovanja Dragan Lončar najavio je da Ekonomski fakultet, koji sarađuje sa više od 330 kompanija u kojima studenti obavljuju stručnu praksu, nastoji da uvede obavljanje stručne prakse kao alternativu seminarskom i diplomskom radu koja bi se vrednovala sa dva ili četiri ESPB boda.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
praksa zapošljavanje obuka mladih studenti studentska praksa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana