Tekst objavljen: 26.02.2015 11:03        


Terminske cene nafte su danas snižene, ali je njihov pad ograničen budući da su se trgovci fokusirali na pozitivne elemente mešovitog izveštaja o zalihama tog energenta u SAD, navode analitičari. 

Nafta jeftinija, pad cena ograničen

Američka "laka" nafta WTI za isporuku u aprilu pojeftinila je na Njujorškoj berzi 43 centa na 50,56 dolara, dok je nafta tipa "brent" za aprilsku isporuku u Londonu pojeftinila 31 cent na 61,32 dolara, prenosi agencija Frans pres.

Američko Ministarstvo energetike je juče saopštilo da su zalihe sirove nafte u najvećoj svetskoj privredi u nedelji zaključno sa 20. februarom porasle za 8,4 miliona barela na rekordnih 434,1 milion barela, znatno nadmašivši očekivanja analitičara koji su prognozirali rast od 3,75 miliona barela.

Ministarstvo je takođe saopštilo da su zalihe naftnih prerađevina, uključujući dizel i lož ulje, smanjene za 2,7 miliona barela, a benzina za 3,1 milion.

Trgovci se fokusiraju na oštar pad cena benzina i smanjenje zaliha prerađevina, koje bi moglo da ukazuje na jačanje tražnje u SAD, navodi singapurska Junajted oversiz banka.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    taština praznine 26.02.2015 23:10

    nista zato,kod nas je gorivo poskupelo.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pad cene nafte cena nafte na berzi Terminske cene nafte

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana