Tekst objavljen: 24.03.2017 9:10        


Cene nafte su porasle, jer je pad zaliha goriva u SAD neutralisao vest o povećanju zaliha sirove nafte, javlja njujorška agencija "Blumberg". Cena naftnih fjučersa za isporuku u maju je porasla za čak 0,9 odsto u Njujorku, posle jučerašnjeg pada od 0,4 odsto.

Nafta skuplja zbog pada zaliha goriva u SAD

Američka "laka" nafta WTI za isporuku u maju trgovana je po ceni od 48,48 dolara po barelu na robnoj berzi u Njujorku, što je skok od čak 44 centa u odnosu na juče.

Severnomorska sirova nafta "brent" za dostavu u maju poskupela je za čak 46 centi na 51,10 dolara za barel na ICE evropskoj berzi fjučersa u Londonu. Cena "brenta" je juče bila ispod 50 dolara za barel, prvi put od 30. novembra prošle godine.

Zalihe benzina u SAD pale su petu nedelju zaredom, na najniži nivo od januara, dok su zalihe destilata pale šestu nedelju zaredom na najniži nivo od decembra, pokazali su juče objavljeni podaci.

Cena američke "lake" nafte je ovog meseca pala ispod 50 dolara za barel, prvi put u ovoj godini, pošto su rekordne zalihe i skok proizvodnje u SAD povećali pritisak na OPEK-ovo rezanje proizvodnje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nafta laka nafta cena nafte

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana